Dagopvang/ naschoolse 

De dagopvang wordt aangeboden aan cliënten met een verstandelijke beperking en/of lichte lichamelijke beperking.

Het doel: van de dagopvang is ervoor te zorgen dat de cliënt een leuke tijd heeft en mensen te kunnen ontmoeten van gelijk niveau, waarmee ze kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen op het gebied van sociale omgang en respect voor elkaar, in een veilige vertrouwde omgeving. De begeleiders maken het zo gezellig mogelijk. Tevens biedt de dagopvang Pedagogische zorg, onder begeleiding van professionele krachten.

De dagopvang biedt mogelijkheden in het weekend, woensdag- en vrijdagmiddag en in de vakanties.

Een dag ziet er globaal als volgt uit. De cliënt wordt 10 uur verwacht. Op het planbord staan de namen (d.m.v. foto) van de cliënten en personeel die, die dag aanwezig zijn. Als de ouders weer naar huis zijn drinken we wat en maken we een dagplanning. De lunch wordt gezamenlijk genuttigd. Rond 16.00 uur worden de kinderen weer opgehaald. Het is ook mogelijk dat de cliënt een dagdeel langer blijft en pas om 19.00 uur naar huis gaat. De ochtend staat in het teken om de dieren te verzorgen. ’s Middags is er een activiteit, dit kan zijn: knutselen, buiten spelen, paarden kammen, koekjesbakken etc. 

Logeren

De cliënten worden op vrijdagavond rond 19.00 uur gebracht. En zondagavond weer opgehaald. De activiteiten die wij dien zij gelijk aan de activiteiten van de dagopvang, zoals hier boven beschreven.                                                                                         Daarnaast gaan we om de week op zondag ochtend op Hernesseroord naar de kerkdienst.


Het doel: (als bij de dagopvang) daarnaast ook om ouders te ontlasten.  

Dagbesteding

Op de boerderij hebben we een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en activiteiten, wij proberen zoveel mogelijk individueel te kijken naar de mogelijkheden en interesse van de cliënt. Zo wordt de mogelijkheid gecreëerd om bepaalde vaardigheden op te bouwen en in stand te houden. Sfeer en gezelligheid zijn hierbij erg belangrijk. Evenals het besef dat iedereen zijn eigen bijdrage levert aan een gezamenlijk resultaat. 

Een greep uit onze activiteiten zijn:

· Dieren verzorging

· Onderhoud van de moestuin

· Kook en bak activiteiten

· Het organiseren van kinderfeestjes

· Licht huishoudelijk werk in de verblijfsruimte

· Cadeautjes maken

· Verkoop van eigen gemaakte creaties

· Schenken van koffie, thee en limonade bij de bezoekers


Doel:

We stimuleren de cliënt om werkzaamheden te verrichten die op de cliënt zijn ‘kunnen’ zijn aangepast.