ONS AANBOD

Dagopvang

De dagopvang wordt aangeboden aan cliënten met een verstandelijke beperking en/of probleemgedrag.

Het doel: van de dagopvang is ervoor te zorgen dat de cliënt een leuke tijd heeft en mensen te kunnen ontmoeten van gelijk niveau, waarmee ze kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen op het gebied van sociale omgang en respect voor elkaar, in een veilige vertrouwde omgeving. De begeleiders maken het zo gezellig mogelijk. Tevens biedt de dagopvang Pedagogische zorg, onder begeleiding van professionele krachten.

De dagopvang biedt mogelijkheden in het weekend, woensdag,  en vrijdagmiddag en dagelijks in de schoolvakanties.

Een dag ziet er globaal als volgt uit. De cliënt wordt 10 uur verwacht. Op het planbord staan de namen (d.m.v. foto) van de cliënten en personeel die, die dag aanwezig zijn. Als de ouders weer naar huis zijn drinken we wat en maken we een dagplanning. De lunch wordt gezamenlijk genuttigd. Rond 16.00 uur worden de kinderen weer opgehaald. Het is ook mogelijk dat de cliënt een dagdeel langer blijft en pas om 19.00 uur naar huis gaat. De ochtend staat in het teken om de dieren te verzorgen. ’s Middags is er een activiteit, dit kan zijn: knutselen, buiten spelen, paarden kammen, koekjesbakken etc.
owlArtboard 1

Dagbesteding

Op de boerderij hebben we een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en activiteiten, wij proberen zoveel mogelijk individueel te kijken naar de mogelijkheden en interesse van de cliënt. Zo wordt de mogelijkheid gecreëerd om bepaalde vaardigheden op te bouwen en in stand te houden. Sfeer en gezelligheid zijn hierbij erg belangrijk. Evenals het besef dat iedereen zijn eigen bijdrage levert aan een gezamenlijk resultaat. 

Een greep uit onze activiteiten zijn:
· Dieren verzorging
· Onderhoud van de moestuin
· Kook en bak activiteiten, de taarten worden op bestelling gemaakt, u kunt kiezen uit diverse taarten zoals o.a. appel-, MonChou -, hagelslagtaart, boterkoek en diverse cakes.
· Het organiseren van kinderfeestjes
· Licht huishoudelijk werk in de verblijfsruimte
· Cadeautjes maken zoals leuke kraamcadeautjes, het bedrukken van mokken, spaarpotten bedrukken, schilderijen verven etc.
· Verkoop van eigen gemaakte creaties
· Schenken van koffie, thee en limonade bij de bezoekers van de kinderboerderij

Eén keer per week komt er ook een vrijwilliger die leuke activiteiten met de cliënten doet waaronder een boodschapje, rondje fietsen etc. H
tanteArtboard 1

Logeren

De cliënten worden op vrijdagmiddag rond 16:30 uur gebracht. En zondag rond 16:30 uur weer opgehaald. De activiteiten die wij doen zijn gelijk aan de activiteiten van de dagopvang, zoals hier boven beschreven. 

Het doel: (als bij de dagopvang) daarnaast ook om ouders te ontlasten.  

Uitsluitingscriteria / afbakening werkgebied

Zorgboerderij Geusje’s Stee richt zich op het begeleiden en verzorgen van zowel minderjarige als volwassen cliënten met een beperking. Echter, de volgende zorg- en dienstverlening bieden wij niet aan:

Intensieve Psychiatrische Zorg: Cliënten die intensieve psychiatrische zorg en behandeling nodig hebben, kunnen wij niet ondersteunen. Dit omvat onder andere crisisopvang en acute psychiatrische interventies.

Verslavingszorg: Personen die intensieve behandeling voor verslavingsproblemen nodig hebben, kunnen wij niet begeleiden. Dit omvat zowel behandeling voor drugs- als alcoholverslaving.

Medische Zorg: Wij bieden geen medische zorg of behandeling. Cliënten die voortdurend medische zorg of gespecialiseerde verpleegkundige zorg nodig hebben, worden doorverwezen naar de daarvoor bestemde instellingen.

Gedragsproblemen: Cliënten met ernstige gedragsproblemen of agressie die gespecialiseerde interventies vereisen, kunnen wij niet ondersteunen.

Forensische Zorg: Personen die in aanraking zijn geweest met justitie en forensische zorg nodig hebben, kunnen niet worden begeleid op onze zorgboerderij.

Intensieve Begeleiding bij Zelfredzaamheid: Wij bieden geen intensieve begeleiding voor cliënten die volledige afhankelijk zijn in hun dagelijks functioneren en niet in staat zijn enige mate van zelfredzaamheid te ontwikkelen.
 
Deze uitsluitingscriteria zijn opgesteld om te waarborgen dat wij de best mogelijke zorg kunnen bieden binnen onze capaciteiten en expertise.
Share by: